“En un 70% dels casos, la gent no se’n va de l’empresa, se’n va del seu cap”

Entrevista de M. Á. Patiño / C. Ruiz de Gauna en Expansión a Joan Belil, màxim responsable de Siemens per al “Sudoest d’Europa, del 2/2/2011:

“Con quince países y 35.000 empleados bajo su gestión, el directivo está convencido de que “no sólo sobreviven los más fuertes para adaptarse; sino los más felices”. “

“… el consejero delegado de Siemens recuerda la situación de un contable de la empresa que realizaba con esmero su trabajo, pero “no vibraba con él. Un día, descubrí que tenía fotos en su despacho con famosos. Las había conseguido porque era relaciones públicas de un club deportivo privado. Le insté a dejar el puesto de contable y a pasarse al área de márketing, donde sí vibró”, relata Belil, como ejemplo de un profesional que pudo desarrollar un potencial mucho mayor dentro de la empresa por un descubrimiento fortuito de su talento.”

Que és el que fem realment bé? el que ens agarda, el que ens apassiona, el que ens fa vibrar. Cuinar, fer puzzles, preparar gintonics,… trobar un lloc per cada persona, valorar allò que ens apassiona de la nostra feina… són reflexions que  hem de fer per a nosaltres i per als nostres col·laboradors.

Donar projectes als nostres col·laboradors que permetin el seu desenvolupament, que els obliguin a planificar-se, a organitzar-se, a tenir un objectiu, a millorar la manera de treballar… farà que siguin lliures en un espai i puguin apassionar-se.

Com sabrem què els motiva? preguntant!. Creant espais per parlar, per ESCOLTAR, en confiança, generant bones relacions i després sent coherent del que hem parlat. En definitiva, donant importància a la nostra gent. Quant de temps dediquem a la setmana a generar confiança amb les persones que compartim projecte?

ARTICLE COMPLET

Anuncis

2 responses to ““En un 70% dels casos, la gent no se’n va de l’empresa, se’n va del seu cap”

  1. L’èxit (professional i personal) s’assoleix en equip, mai individualment, i ser/tenir un equip feliç (ja sigui a la feina o a casa) és totalment necessari per poder estar motivats, ser innovadors, … i retroalimentar aquesta felicitat.

    • Crec que aquesta reflexió comença a ser considerada pels caps de tot arreu però que s’oblida en el dia a dia. Es continua prioritzant les capacitats tècniques o la fidelitat a l’empresa molt per sobre de la capacitat de liderar i obtenir el millor rendiment d’un equip. Per dirigir el Departament de cardiologia seguim buscant el millor cardiòleg, llavors perdem el millor metge sense saber si guanyarem el millor gestor/líder. No?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s