Satisfaction

Una nit de la primavera de 1965 Keith Richards es va desvetllar a mitja nit ( o migdia?) amb una melodia al cap. Es va aixecar d’una revolada, la va grabar i es va tornar a adormir. Tal com va dir més tard, en aquella cinta hi havia “2 minuts de Satisfaction i 40 minuts de roncs“.  D’aquella cinta en va sortir una de les cançons més conegudes de la història. Segons Mick Jaggerés la cançó que va fer que els Stones passéssin de ser només una banda a una banda enorme“.

Quan el nostre dia a dia es basa en “apagar focs” no tenim temps per pensar, no deixem que el nostre talent i la nostra creativitat aflorin lliurement. Per això, moltes vegades, les millors idees vénen quan estem conduïnt, a la cua del supermercat, xerrant informalment davant la màquina de cafè o en un passadís; quan desconectem un moment, quan estem relaxats. La creativitat és difícil que vingui si estem constantment sota pressió. Si no som capaços de tenir una grabadora a prop per retenir aquestes idees, si es queden en comentaris a  l’aire com “estaria bé que algú…” llavors estem tirant per la finestra tot allò que pot fer que deixem de ser només una empresa, per ser un Projecte enorme.

Es tracta de crear Espais de llibertat, espais de temps i de col·laboració on poder compartir idees i generar coneixement. Reunions periòdiques multidepartamentals, parlar amb els nostres col·laboradors de sense rellotge o eines com  Xarxes Socials Corporatives on totes les persones puguin saber el que passa a l’empresa i fer-hi aportacions, per a que tothom participi en la millora tota la organització.

T’interessa? T’agradaria saber tot el que es podria fer si enlloc de pensar només un en com fer les coses millor hi penséssim tots? Parlem-ne quan vulguis, sense compromís.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s