Jo delego

“Cada vegada tinc més feina, no puc amb tot, haig de fer més hores, necessito ajuda,…” i llavors se’ns assigna una ajuda a la nostra funció. Poc temps després seguim igual.

Perquè? perquè tenim mentalitat jeràrquica, piramidal on el vèrtex superior fa la seva feina i controla la de tots els que té per sota. Ens dediquem a fer la nostra feina i a repassar tot el que fa el NOSTRE equip. “Envia’m còpia de tots els correus electrònics, abans de fer això avisa’m, no prenguis la decisió sense consultar-me, convoca’m a al reunió a mi també…”

Eliminem la jerarquia! Si som dues persones per fer una funció cal repartir la feina, no repetir la feina. Cadascú ha de fer feines diferents i assumir-ne la responsabilitat dins l’equip; de cara a l’exterior sempre hi haurà un sol responsable, el que figura a l’organigarama, però internament no cal que n’hi hagi. Dins l’equip cal comunicació enlloc de CONTROL, cal CONFIANÇA, cal DELEGAR.

Segons el Diccionari del IEC:

Delegar: Donar (poder, facultat) per a fer alguna cosa

Es tracta de cedir el poder. Si volem que la gent del nostre equip faci el que nosaltres fariem han de poder decidir al mateix nivell que nosaltres, han de poder actuar en nom nostre, com si fóssin nosaltres. “A aquesta reunió vindrà X que és qui porta el tema. Aquest correu dirigiu-la a X que sap de què va i no cal que m’envieu còpia. No cal que m’ho expliquis a mi, parla directament amb X que pot decidir plenament”

Es tracta de CONFIAR en la persona donant-li l’oportunitat de decidir per ella mateixa i equivocar-se. De ser AUTÒNOMA. Només així aconseguirem baixar realment la nostra càrrega de treball i a més, millorarem exponencialment la motivació de la gent que està al nostre voltant ja que l’èxit serà compartit.

I perquè no ho fem?

Perquè tenim POR. Confiar és arriscar. “I si s’equivoca? I si és millor que jo? I si…” Esperar tenir un gran èxit sense arriscar ni una mica és complicat per no dir impossible. El comandament implica risc i implica equivocar-se. NO PASSA RES. Si no t’has equivocat mai és que no fas bé la teva feina perquè no aportes res de nou.

En definitiva delegar és de valents, de Líders. No fer-ho per por és de mediocres. Tot es pot aprendre.

I com s’ha de fer per delegar?

Continuarà…

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s