Un interés comú fa volar la imaginació…i la motivació!

A tot arreu acostuma a haver algú que no és un gran treballador, no li donarien cap premi al sacrifici ni a l’esforç, i toto i això té algunes medalles a l’eficiència. És un personatge que quan li assignen una tasca el primer que fa (i molt ben fet) és pensar quina és la manera més ràpida i amb menys esforç de fer-la bé. Exigeix que se li digui clarament la finalitat de la tasca, l’objectiu a assolir; només necessita saber on ha d’anar, el com ja el trobarà per si sol. Demana ser autònom.

Si a més té capacitat per convèncer els altres ens podem trobar una situació així:

Fent cua

Tota aquesta gent té un interés comú: no cansar-se mentre fa cua. A algú se li ha acudit la idea i no ha calgut gaire més; quan la solució és bona no cal insistir, surt sola. Caldrà algú que controli que ho facin bé? No, si algú es salta la norma perden tots, els interessa fer-ho!

A les organitzacions el més difícil és trobar allò que fa que tothom s’impliqui en la mateixa direcció, un interés comú, un projecte compartit. Un cop trobem això ens alliberem de reticiències, controls, reunions inútils, incompliments,…

I com es troba? doncs si vols que tots participin, tots han de guanyar, tots han de ser iguals i tots ho han de saber tot. No és fàcil però val la pena.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s