Jo delego (2)

Si el problema que tenim per deixar anar una mica de corda amb els nostres colaboradors és la por, només podem fer una cosa: entendre que l’error forma part del camí cap a l’èxit. Generar la confiança necessària dins l’equip per a poder repartir el poder requereix temps, és un procés. No és d’un dia per l’altre. Llavors, haurem de fer un canvi d’enfocament, de mentalitat, per poder aconseguir-ho:

Camí cap a l'èxit

 

Amb pasciència i donant marge. Fins a l’infinit? no. Caldrà que ens fixem unes fites a mig termini on es defineixi com arribarem a tenir una organització de l’equip que volem a partir del que tenim. Si donem les oportunitats i no hi arribem, potser no hem triat els colaboradors adequats.

Hay que dar confianza y quitar presión al jugador que no rinde. Si como entrenador has elegido a uno que no sabe jugar, el problema es tuyo.

Johan Cruyff

Estem parlant de Formació a tots els nivells: col·laboradors i líders. Donar els coneixements per desenvolupar amb garanties la responsabilitat de cadascú. Es tracta de Curriculum.

També i sobretot estem parlant de Comunicació. Molta Comunicació. La confiança es genera parlant. Es genera adoptant compromisos i complint-los. Parlar dels errors de forma constructiva per a que no es repeteixin, superant-los per a que arribem a poder delegar amb tota tranquilitat.

Comunicació també vol dir transparència. Si algú ha d’anar al meu lloc a una reunió ha de saber el mateix que jo. Cal donar TOTA la informació. Cal epxlicar-li rumb i destinació.

A més, quants més coneixments compartim més possibilitats de millorar tindrem i millors resultats obtindrem.

Si no confies en la teva gent no la tinguis. Imagina que és que el teu cap no confii en les teves capacitats.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s