Un bon discurs

Aquesta setmana en David Cameron intenta seduir els escocesos per a que no marxin. La frase és “We want you to stay”. Cameron aposta per convèncer els escocesos per la via emocional, seria un “junts serem més forts” enlloc de fer servir l’estratègia de la por que ens pot sonar més pròxima. Com a discurs trobo que està molt bé,  té una idea clara i troba la manera de transmetre-la:

Ho té tot, comença fort amb una història personal, utilitza l'”Story Telling”, vol emocionar l’auditori. Quan diu més o menys “hi ha una cosa més important que guanyar: vermell, blanc i blau (els colors de la bandera), és el team GB” està generant un clima emocional molt fort per superar arguments racionals més difícils de discutir.

Tothom es pot identificar amb el que diu, parla de “nosaltres” on ell també s’inclou. Sona pròxim, quan parla que els britànics no tenen vot però tenen veu, que per tots els mitjans: mail, twit, parlant… han de convèncer els escocesos perquè “we want you to stay”.

Utilitza llistes, petites tríades: de Manchester a Motherwell, de…  si fós als USA en aquest punt  ja sentiríem els crits de la gent.

Pel que fa al llenguatge no verbal, sense deixar de ser Primer Ministre, es mostra apassionat pel que diu, s’ho creu (o ho sembla).

Fa un bon tancament incloent el lema i una proclama que va in crescendo; d’aquesta manera s’assegura que es recordarà.

És un discurs curt i senzill, però està ben fet i ben exposat per l’orador.

Tenim algú que estigui a l’alçada aquí? Rajoy faria un discurs semblant?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s