QUÈ ÉS UN GDP?

Canvi. Totes les organitzacions volen avançar i ho fan fent canvis, implantant noves formes de treballar que els permeten ser més eficients i productives o que satisfan requisits dels seus clients. ISO 9001, 14001, OHSAS 18001, APPCC, FDA, FSSC 22000, LEAN, 5S, KANBAN, RSC,… són sistemes de treball per millorar aspectes específics i tots tenen en comú un factor: Les persones els han de dur a terme.

Persones. Els transmetem els coneixements necessaris fent formacions, desenvolupem les habilitats del personal per a poder implantar els coneixements sobre el terreny corregint errors, controlant. Però el que determina l’èxit de la implantació és l’actitud de les persones que ho han de dur a terme, aquells que han de complir les normes.

Actitud. Sense actitud gastarem quantitats ingents de recursos fent complir instruccions bàsiques, omplint registres, fent controls, inspeccions, auditories… i tot i això, en el moment que relaxem aquesta pressió tornaran els incompliments. Quan exercim el control i la por sobre la gent aquesta reacciona:

Quan les persones es senten controlades aporten el mínim imprescindible per sortir airoses davant la necessitat de treballar i guanyar un sou dignament.

Koldo Saratxaga

La millora de la competitivitat de les organitzacions no passa per tenir persones que “aporten el mínim imprescindible” ni per aportar una quantitat escandalosa de recursos per a que no deixin de fer ni això. Cal fer un canvi cultural, un canvi d’atmosfera, un canvi de dinàmica. Cal una dinàmica positiva.

Com es generen dinàmiques positives? Es generen treballant amb i per les persones:

–          Millorant les habilitats socials: comunicació assertiva, empatia, escolta activa,…

–          Professionalitzant les persones,

–          Oferint un projecte de futur compartit,

–          Oferint un compromís i una relació de mutu benefici

Planificar la implantació d’un sistema de treball per gestionar la qualitat, l’ordre i la neteja o qualsevol altre factor, ha d’incorporar el Factor Humà com a part imprescindible per assegurar-ne l’èxit. El teniu en compte? Voleu que ho treballem?

Canvia els “No ho crec” per “Analitzem-ho amb detall”.

Canvia els “És impossible” per “Veiem-ne les possibilitats”.

Canvia els  “Si, per…” per “Si, i…”

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s